Parasti neparasta pēcpusdiena. Velti laiku sev , saviem tuvajiem un izkrāso savu dienu ar magoņu sēklu kūka ar āboliem. Mēs apsolām, ka tā sniegs enerģiju un radīs labu garastāvokli.
|
Plācenim nepieciešams:
- 1½ glāze miltu (mēs izmantojām miltus bez glutēna - jāsamaisa kukurūza, griķi, rīsi un kopras rupja maluma milti);
- 100 g mīksta sviesta;
- 80 g cukura;
- 2 olas;
- ½ glāze paniņas;
- 1,5 ēdamkarote cietes;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- 2 tējkarotes vaniļas cukura;
- 2 āboli;
- 1 tase magoņu. |
|
- Sajauciet sviestu ar cukuru un pievienojiet vienu olu konstanti maisot. Ielej kefīru, maisa līdz iegūst viendabīgu masu.
- Sajauc miltus ar cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
- Pievieno iegūtajai masai un visu labi samaisa.
- Pieveino sagrieztus ābolus un magoņu sēklas, visu labi samaisa.
- Cep 40 min. 180°C temperatūrā, līdz virsma kļūst brūna.
|
Īpaši garšīga kūka izskatās uz pelēkā Kastehelmi šķīvja.