Uz sākumu
0
0
Uz sākumu

Galda klāšanas risinājumi

Svētkos mēs mēģinām īpaši iekārtot savas mājas un servējam īpašus ēdienus, kas nozīmē arī attiecīgu galda klājumu.

Svinīgos notikumos parasti tiek vilkti ārā dārgākie un visretāk izmantotākie trauki. Tas varbūt dārgs luksusa trauku komplekts vai pat gadsimtiem seni trauki, kas iegūti no vecvecākiem.

Parasti šie ikdienā neizmantotie trauki tiek izmantoti īpašos gadījumos, un lai katru gadu neatkārtotos un galds netiktu servēts tieši tādā pašā veidā ir jāliek lietā izdoma un rotaļīgums.

Traukus var izmantot netradicionālā veidā un kombinēt tos ar citiem interjera priekšmetiem. Iittala dizainu radītāji dalījās ar dažiem noderīgiem trikiem. Apskati dažus no tiem.


Rotaļīguma servēšana
Ja plānojat izmantot galdautu, izmantojiet flaneļa galdautu. Šis materiāls neļaus krūzēm vai glāzēm saplīst tās apgāžot uz galda, kā arī apslāpēs trauku radīto skaņu tos novietojot uz galda.

Galdauta krāsu var kombināt ar esošo trauku krāsu, tajā pašā laikā piemērojot to konkrēto svētku noskaņai. Lieldienām ir piemērota baltā krāsa, viendabīgs galdauts, kas izcelts ar krāsainām galda dekorācijām.  Ziemassvētki ir piemēroti gaiši sarkaniem toņiem, bet pat melns galdauts var būt interesants  uz glāžu un šķīvju fona. 

 

 

 

Tanssi Sarjaton Taika Essence Plus

Somijas dizainera Klausa Haapaniemi “Tansi” salvetes simbolizē svinīgu deju, šī tēma ir klātesoša visā “Tanssi” kolekcijā.  Šī kolekcija atsevišķi un kombinācijā ar citām var būt lielisks galda servēšanas risinājums, it īpaši svinīgos gadījumos.

Ja jums ir dekanteris nekādā gadījumā neatstājat to plauktā. Tas lieliski noderēs sarkanvīnam – kontakta ar gaisu vīns labāk atklās savu smaržas un garšas raksturu. Ja ļausiet sarkanvīnam ilgāk paelpot vīna garša kļūs maigāka.

Ja meklējat modernas glazēs un dekanteri, kas labi noderēs gan tradicionālā, gan laikmetīgā galda klājumā, skandināvu dizaineri piedāvā Essence plus kolekciju.

Essence Pluss dekanteris apvieno svinīgo ar ikdienišķo, turklāt derēs vairākiem vīna tipiem, tādēļ būs universāli pielietojams.

 Decanter   Essence Plus Essence

Bļodas un šķīvji. Aizmirstiet visus pieņemtos galda klāšanas likumus! Ja jūs uzskatāt, ka ēdienam vajadzīgs lielāks trauks, bet to nav pieņemts izmantot konkrētajam nolūkam, izmantojiet tāpat!

Biezzupas un sautējums dažkārt ir pat labāk servēt dziļajos šķīvjos nevis bļodās.

Atceries, ka koka dēlītis griešanai var tik izmantots uzkodu servēšanai un galda klājumā ienesīs nedaudz dabas. 

Servējot uzkodas, desertu, maizi, riekstus, jūs varat izmantot stikla traukus - ieskaitot vāzes. Stikls piešķir ne tikai dekoratīvu, bet arī rotaļīgu noskaņu.

Čuguna katli. Šādus katlus labi pazīst mūsu vecvecāki, taču mūsdienās tos plaši izmanto restorānos fondu servēšanai.

Čuguna katlu var likt uz galda, tas kalpos kā lielisks dizaina akcents, turklāt šie katli palīdzēs ilgāk saglabāt ēdienu siltu.

Tātad, servējot ikdienas vai svētku galdu neaizmirstiet izmantot nedaudz iztēles. Bez rakstā pieminētā, jūs galdu varat izdekorēt ar puķēm, zariem, mākslu, svecēm vai paša radītiem aksesuāriem.

Galvenais ir tas, ka varat radīt mājīgu atmosfēru ar iepriekš minētajiem ieteikumiem un iepriecināt tos, kas sēž pie jūsu galda.