Lietošanas instrukcija:
Tērauda panna ļoti atšķiras no pannas ar nelīpošo pārklājumu. Uz tērauda pannas nav PTFE vai keramiskā pārklājuma, kas neļauj ēdienam piedegt pie pannas virsmas. Tādēļ lietojot tērauda pannu vienmēr ir jālieto sviests vai eļļa (vairāk kā ierasts).
Par spīti sviesta un eļļas lietošanai ēdiens var piedegt pie pannas- tas ir pilnīgi normāli.
Tools pannas ir piemērotas visa veida sildvirsmām un ēdiena gatavošanai. Panna ir labi jāuzsilda pirms uz tās tiek likts ēdiens. Ja uzsākot ēst gatavošanu panna pirms tam nav uzsildīta, ir lielāka iespēja, ka ēdiens piedegs pie pannas. Gaļu, pirms cepšanas, vajadzētu atdzesēt līdz istabas temperatūrā, nevis sākt gatavot tikko izņemtu no ledusskapja. Ļaujiet gaļai labi apcepties tā, laitās virsma sākumā nedaudz piecepas. Tādā veidā to būs vieglāk noņemt no pannas.
Lietojot Tools pannas mēs iesakām izvairīties no auksti spiestām eļļām, jo tās slikti panes augstas temperatūras. Pannas ir biezas un smagas, kas nozīmē, ka tās viegli nepārkarst un var lietot krāsnī.
Lietojot Tools pannas var izmantot metāla piederumus, bet tas atstās skrāpējumus uz pannas virsmas. Ja panna krāsnī tiek pārkarsēta, tās virsma var kļūt dzeltenīga- tas neietekmē pannas lietojamību nekādā veidā, tā ir tikai vizuāla materiāla īpašība.
Pannas kopšana:
Iittala pannas ir piemērotas lietošanai trauku mazgājamā mašīnā. Lietošanas pēdas no pannām var mēģināt notīrīt ar citrona sulu - iesmērējot pannas virsmu ar pusi no citrona. Ja pannas virsma ir ļoti netīra, to var noberzt ar skrāpi, kas atstās mazus skrāpējumus virsmā, kas var sabojāt pannas izskatu, bet neietekmēs funkcionalitāti. Veikalos ir pieejami tīrāmie līdzekļi nerūsējošam tēraudam, kas var palīdzēt atbrīvoties no lietošanas pazīmēm. Ja nepieciešams, uzvāriet ūdeni, kam pievienots mazgāšanas līdzeklis, un tad ar to kārtīgi izmazgājiet pannu, noslaukiet un izžāvējiet.